Ve své inaktivované formě jsou kvasinky vynikajícím nositelem vitamínů B, aminokyselin a přírozených růstových faktorů pro mikroflóru v bachoru.
Použití alfa-amylázy podporuje stravitelnost škrobu v KD, díky tomu tak mají k dispozici více energie.
Vysoce dostupné zdroje sacharidů: dextróza, sacharóza a předželatinovaná pšeničná mouka.
Cukry zvyšují aktivitu mikroorganismů bachoru. Použití více zdrojů sacharidů pomáhá diverzifikovat zdroj energie pro potřeby konkrétních skupin bakterií lépe rozložené v časové ose.
Kobalt je součástí vitamínu B12, který se účastní v různých biologických procesech včetně erytropoézy: tento vitamín je syntetizován bachorovými bakteriemi tak dlouho, jak je existuje dostatečný dietní příjem Co. Kobalt se také podílí na trávení vlákniny, zejména pokud je krmivo nekvalitní.
Způsob použití
1 bolus / kus / den po dobu 4-5 dnů.
Měl by být použit ve všech situacích, ve kterých je třeba stimulovat činnost bachoru: